"Aikido er moderne japansk kampkunst, der giver dig balance mellem krop og sjæl"

 

Aikido blev i 1930´erne og frem udviklet af japaneren Morihei Ueshiba, også kaldet Ō-sensei - den højtærede lærer. Morihei Ueshiba grundlagde Hombu Dojo i Tokyo, Japan som i dag med stor succes videreføres og ledes af hans barnebarn Moriteru Ueshiba. Aikido dyrkes i dag af millioner af mennesker verden over efter de traditionelle japanske principper for kampkunst, og aikido er derfor ikke en konkurrencesport.

Aikido består af følgende 3 tegn:

合 – AI for harmoni
気 – KI for sind, vilje og fysisk/åndelig energi
道 – DO for vejen, der forener krop og energi

Aikido er med andre ord vejen til harmonisering af energi og sjæl.

Aikido er således ikke kun en kampkunst, men i høj grad også en personlig udviklingsproces. Udover selve den fysiske del af aikido udvikler man sig også som menneske. Som aikidoudøver udvikles din identitet i den måde du møder verden på med andre værdier, anden forståelse af andres hensigter og af ens egen måde at være medmenneske.

 

OPLEV STEMNINGEN FRA AIKIDO TRÆNING I HOMBU DOJO 

 

Wakamatsu-cho, Shinjuku i Tokyo ligger grundlæggeren af aikido Morihei Ueshiba´s dojo kaldet Hombu Dojo. Her mødes aikido udøvere fra hele verden med de faste japanske trænere, heriblandt Moriteru Ueshiba.

Sensei Merea besøger hvert efterår Moriteru Ueshiba i Hombu Dojo og får ny inspiration til akikido i Reishin Dojo.

FÅ EN GRATIS PRØVETIME

Hvis du har fået lyst til at prøve aikido er du meget velkommen til at kigge forbi Reishin Dojo til en gratis prøvetime!