tæt relation til Hombu Dojo

 

I Tokyo, Japan ligger grundlæggeren af aikido Morihei Ueshiba´s dojo kaldet Hombu Dojo.  

AIKIKAI Fundation driver Hombu Dojo, der er hovedkvarter for aikido i hele verden.

Sensei Merea besøger hvert efterår Hombu Dojo.

Sensei Merea sammen med Moriteru Ueshiba i Hombu Dojo

Sensei Merea sammen med Moriteru Ueshiba i Hombu Dojo

anderkendt aikido træning i verdensklasse

Hombu Dojo har cirka 30 instruktører, hvoraf de fleste er Shihan (chefinstruktører, 6. dan eller højere). Der er træning fra morgen til aften hele ugen igennem i tre forskellige træningssale. Begynder og almene timer er åbne for alle der ønsker at træne aikido, det forudsætter blot at man er medlem af Aikikai.

Udover træning er der i Hombu Dojo også en mindre gruppe af “uchi deshi” – specielle elever som bor fast i dojo´en. Uchi deshi gruppen har en slags lærlinge funktion, hvor de både er med til den daglige rengøring og vedligeholdelse af stedet, løser praktiske og administrative opgaver samtidigt med at de passer deres daglige træning.

At træne i Hombu Dojo er en stor oplevelse for alle Aikido udøvere. Stemningen under træningen er meget inspirerende, og her mærker man hvordan Morihei Ueshiba´s store ønske om, at aikido skulle forbinde mennesker fra hele verdenen i en stor familie er realiseret.

aikikai foundation

I 1932 blev AIKIKAI Foundation stiftet med et formål - at beskytte og fremme de traditionelle japanske principper for aikido udviklet af grundlæggeren Morihei UeshibaFonden (Aikido World Center) er siden 1948 blev anerkendt som den eneste organisation til at udbygge og udvikle aikido.