"Aikido er en moderne japansk kampkunst, der giver dig balance mellem krop og sjæl"

Aikido blev i 1930´erne og frem udviklet af japaneren Morihei Ueshiba, også kaldet Ō-sensei - den højtærede lærer. Morihei Ueshiba grundlagde Hombu Dojo i Tokyo, Japan som i dag med stor succes videreføres og ledes af hans barnebarn Moriteru Ueshiba. Aikido dyrkes i dag af millioner af mennesker verden over efter de traditionelle japanske principper for kampkunst, og aikido er derfor ikke en konkurrencesport.

morihei ueshiba.jpeg

Aikido består af følgende 3 tegn:

 

合 – AI for harmoni
気 – KI for sind, vilje og fysisk/åndelig energi
道 – DO for vejen, der forener krop og energi

Aikido er med andre ord vejen til harmonisering af energi og sjæl.

Aikido er ikke kun en kampkunst, men i høj grad også en personlig udviklingsproces. Udover selve den fysiske del af aikido kan man bruge den mere spirituelle del af aikido, til at udvikle sig som menneske. Som aikidoudøver kan du opleve, at dine værdier ændres og måden, hvorpå du møder verden - vil du opleve tage en anden form, fordi du får nye syn på, hvordan du er som medmennesker og på andre menneskers hensigter. 

 

IKKE-VOLDELIG FOKUS I KAMPTEKNIK

I Reishin Dojo undervises der i aikido med stor respekt for grundlægger Morihei Ueshiba´s principper. Aikido kan beskrives som vejen til harmonisering af energi og sjæl, og rent kampteknisk betyder dette, at man smelter sin egen energi eller fokus sammen med modstanderens angreb. Man lærer, hvordan man ved at centrere sin egen energi, kan bringe modstanderen ud af balance og derved, bedre finde sin egen balance i et flydende flow. 

Du tilpasser dig med andre ord, den energi en eventuelt angriber møder dig med og bruger din egen krops centrum til at afværge situationen, således ingen kommer til skade. 

 

OPLEV STEMNINGEN FRA AIKIDO TRÆNING I HOMBU DOJO

I Wakamatsu-cho, Shinjuku i Tokyo ligger grundlæggeren af aikido Morihei Ueshiba´s dojo kaldet Hombu Dojo. Her mødes aikido udøvere fra hele verden med de faste japanske trænere, heriblandt Moriteru Ueshiba.

Sensei Merea besøger hvert efterår Moriteru Ueshiba i Hombu Dojo og får ny inspiration til akikido i Reishin Dojo.

 

aikikai foundation

I 1932 blev AIKIKAI Foundation stiftet med et formål - at beskytte og fremme de traditionelle japanske principper for aikido udviklet af grundlæggeren Morihei Ueshiba. Fonden (Aikido World Center) er siden 1948 blev anerkendt som den eneste organisation til at udbygge og udvikle aikido.

REISHIN DOJO ER MEDLEM AF DANSK AIKIDO FORBUND

Dansk Aikido Forbund er tilknyttet Aikikai Hombu Dojo i Tokyo, Japan og anerkender aikido udøvet af dens grundlægger Moriteru Ueshiba, hans efterfølgere samt nuværende leder af Aikikai.

Alle dan/sortbælte gradueringer i Reishin dojo foretages gennem Dansk Aikido Forbund Aikikai.