Instruktører i Reishin dojo

 

Christian Ferrer, 4.dan

”Aikido er den groundede vej fra konflikt over kontakt til konsensus”

Chr aikido .jpg

Christian er privatpraktiserende psykolog i Odense og opvokset tosproget (dansk og engelsk [UK]).

Som barn var Christian plaget af mobning og ikke velfungerende motorik, men efterhånden oplevede han, at træning i kampkunst gav ham nogle vigtige brikker til livets puslespil.

Aikido endte med at blive en livsstil for Christian, der i dag har 4. dan og er instruktør i Reishin Dojo. Han har gennem årene været på mange træningslejre og har i flere omgange trænet under Aikikai Hombu Dojos instruktører, ikke mindst Moriteru Ueshiba (lederen af Aikikai og barnebarn af Aikidos grundlægger).

Christians vej til Reishin Dojo

Christian startede som 10-årig med at træne karate, men da han som 23-årig stiftede bekendtskab med aikido, blev dette begyndelse på en livslang kærlighed. Han blev 1. dan (sort bælte) i 1994 og blev umiddelbart efter udnævnt til aikido-instruktør i klubben ”Bosatsu” i København, hvor han boede på det tidspunkt. Fem år senere blev han 2. dan, og han fortsatte med at undervise i aikido, indtil han i 2003 flyttede til Odense.

I 2005 kom Christian til Reishin Dojo, hvor Sensei Merea gav ham et nyt aikido-hjem, udviklede og integrerede hans teknikker, og efterhånden graduerede ham til først 3., siden 4. dan. Ikke længe efter blev Christian på Sensei Mereas for anledning tildelt diplom som Shidoin (autoriseret underviser på chefinstruktørniveau, officielt anerkendt af Hombu Dojo).