"Alle er velkommen til at dyrke aikido i Reishin Dojo"

 

Reishin Dojo Aikido blev i 2002 grundlagt af Sensei Merea, der lige siden med stor engagement og ihærdighed har arbejdet med at tilbyde aikido undervisning til alle - uanset alder, køn, kultur, social baggrund samt religion. 

I Reishin Dojo dyrkes aikido ud fra den traditionelle japanske måde at lære kampkunst på. Reishin har de japanske skrifttegn "禮慎" som betyder "høflighed" og "beskedenhed", hvilke er de helt grundlæggende principper for at dyrke kampkunst i Reishin Dojo. Dojo er den japanske betegnelse for et træningsted.

Reishin Dojo er opkaldt efter Reishin Kawai, den højest graduerede Aikido-udøver i hele Sydamerika. Reishin Kawai grundlagde en dojo i Brasilien, og viede herefter sit liv til at undervise og udbrede aikido til hele Sydamerika. Reishin Kawai fik officiel godkendelse som aikido-lærer på mesterniveau af Ō-sensei Morihei Ueshiba, grundlæggeren af aikido. Han blev senere vicepræsident for The International Aikido Federation (IAF), derefter generaldirektør for Det Syd-amerikanske Aikido-Forbund samt repræsentant for Aikikai Hombu Dojo i Sydamerika.

Sensei Merea havde den store ære at bo som søn af huset og betroet assistent hos Reishin Kawai i 5 år. Reishin Kawai var i 2005 på besøg i Reishin Dojo, og han underviste indtil sin død i 2010 i en alder af 79 år. 

Reishin Dojo ledes af chefinstruktør Sensei Merea samt af bestyrelsen bestående af formand Jeppe Schmidt, næstformand Patrick Floyd, kasserer Jørgen Lindegaard samt menige medlemmer Susanne Ravn, Shaun G. Day, Alex Duong og Jonas Bock.

 

Reishin dojo er medlem af dansk aikido forbund

 

Dansk Aikido Forbund er tilknyttet Aikikai Hombu Dojo i Tokyo, Japan og anerkender aikido udøvet af dens grundlægger Moriteru Ueshiba, hans efterfølgere samt nuværende leder af Aikikai.

Alle dan/sortbælte gradueringer i aikido foretages gennem Dansk Aikido Forbund Aikikai, som Reishin Dojo er medlem af.