Om sensei merea

Sensei Merea er født og opvokset i Peru i Sydamerika.

Som barn havde Sensei Merea udfordringer med astma og overvægt, og han fandt tidligt ud af at træning af kampsport i høj grad forbedrede hans livskvalitet.

Aikido er blevet en livsstil for Sensei Merea, der i dag har gradueringen 6. dan og er grundlægger af Reishin Dojo.

Sensei Merea rejser hvert efterår på træningsophold hos Aikikai Hombu Dojo i Tokyo, hvor han træner med Moriteru Ueshiba, barnebarn af aikido´s grundlægger.

Sensei Mereas vej til Reishin Dojo

Sensei Merea startede som 7-årig med at træne kampsport i et japansk-peruviansk kulturcenter i Peru, og som 12-årig opstod den livslange interesse for at dyrke aikido. Efter 5 års koncentreret træning fik Sensei Merea gradueringen 1. dan, og herefter gik det stærkt.

Interessen og talentet for aikido var så stor, at samtidig med at Sensei Merea fik et stipendium til at studere ved Universitetet i São Paulo blev han inviteret til at leve og træne hos Reishin Kawai Sensei, der var den øverste for Aikikai Aikido i hele Sydamerika. Her boede han som søn af huset og betroet assistent i 5 år, hvor han både trænede og underviste i aikido. Da Sensei Merea blev gradueret til 3. dan blev han første gang inviteret til Aikikai Hombu Dojo i Japan for at træne med Aikido-grundlæggerens barnebarn Moriteru Ueshiba. 

Sensei Merea grundlagde i 1999 den første Reishin Dojo i Peru, og blev 2 år efter gradueret til 4. dan. Samtidig fik han af Kawai Sensei diplom som Shidoin, dvs. autoriseret underviser på chefinstruktørniveau, officielt anerkendt af Hombu Dojo i Japan samt retten til at graduere egne elever på dan-niveau.  

Sensei Merea rejste i 2001 til Danmark og grundlagde i 2002 Reishin Dojo i Odense.  

hombu 12.jpg
Victor og Doshu.jpg
hombu 16.jpg