Undervisning på højt niveau med stor respekt for Aikidos japanske oprindelse

 

Ikke-voldelig fokus i kampteknik

I Reishin Dojo undervises der i aikido med stor respekt for grundlægger Morihei Ueshiba´s principper for udøvelse af japansk kampkunst. Aikido kan beskrives som vejen til harmonisering af energi og sjæl, og rent kampteknisk betyder dette, at man smelter sin egen energi eller fokus sammen med modstanderens angreb. Man overtager hermed kontrollen af modstanderen og neutraliserer energi/hensigt i form af et kast eller en lås. Man tilpasser sig med andre ord modstanderens hensigt, og vejleder dermed modstanderen i en mere hensigtsmæssig retning, hvor hverken angriber eller forsvarer kommer til skade. Herved viser man, at der er en måde at leve på, hvor et menneske kan holde sine egne grænser uden at have brug for at overskride andres. I Reishin Dojo sætter vi meget stor pris på sikkerhed og tryghed, og vil gøre alt for at bevare dette og det samme forventer vi af alle medlemmer.

En Personlig udviklingsproces

Aikido er ikke kun en fysisk kampteknik, men i høj grad også en personlig udviklingsproces. I Reishin Dojo ligges der stor vægt på både ikke kun at være et sted at træne aikido, men at udøveren i høj grad også føler sig som en del af et fællesskab. Alle træner sammen uanset niveau og bidrager til hinandens udvikling. Den japansk livsfilosofi og etikette er med til fortsat at udvikle dig som medmennesker og ikke mindst forpligtelsen til at vise et godt eksempel på ydmyghed, hensyn og respekt over for både højere og lavere graduerede.

 

REISHIN DOJO er for alle

Reishin Dojo ønsker at være et sted, hvor alle føler sig velkomne, og hvor man mødes og lære nye ting sammen og af hinanden. Derfor er respekt en helt grundlæggende værdi i Reishin Dojo. Det gælder respekt instruktør og elev imellem, respekt overfor hinanden som mennesker, respekt overfor dojo´en og dets redskaber - og ikke mindst respekt overfor sig selv.

Træningstøj og redskaber

Aikido trænes altid med bare tæer, og i Reishin Dojo ser vi helst at du træner i en dogi, dvs. en hvid bomuldsdragt med bukser, jakke og bælte. I træningen indgår de mest almindeligt brugte våben jo (stok) og bokken (træsværd) som Reishin Dojo stiller til rådighed.

 

Graduering

Inden for aikido anvendes kyu-dan gradueringssystemet. Graduering følger reglerne fra Hombu Dojo Aikikai Foundation i Japan, og der gradueres i følgende to kategorier:

 - Begyndere med Kyugrader ( 6.kyu til 1.kyu)

-  Øvede med Dangrader (sort bælte - 1. til 8. dan)

Der findes 9. og 10. dangrader, men disse ligger uden for det almindelige gradueringssystem og uddeles kun i meget sjældne tilfælde. Begyndere starter med 6. kyu og hvidt bælte. Tidsperioden frem til sort bælte (1. dan) varierer meget alt efter træningsindsats. Gradueringer finder enten sted i Reishin Dojo eller på træningslejre, altid med deltagelse af højt graduerede repræsentater fra Japan og Europa.